09
Jan
10

carpe diem: vinterreise

Eg er på Lillehammer.  Landet døser i ein eim av låg sol og intens kulde. Kom hit i går for å tale til i Katolsk Forum – med både katolikkar og andre til stades. I dag har eg vore med på laurdagskatekesen for dei katolske borna – i denne svære sokna som rekk til Valdres og heilt opp til Lesja og Lom. Borna kom, saman med éin elller begge av forelda; frå Vinstra og frå Tretten, frå byen her og mange andre stader. Familen frå Tretten køyrer over ein time kvar sundag for å vere med på høgmessa her i Mariakyrkja. Og ein time tilbake, sjølvsagt. I tillegg til dei laurdagane då det er katekese, altså kristendomsopplæring, her.

Denne gongen har eg lånt ein bil – for å ha med utstyr til å feire messe på Gran, i ei av systerkyrkjene der, i morgon. Så no durar eg ned langs Mjøsa snart, over Eina og ned til Brandbu og opp på Granavollen. Bilen, ein Golf, er i god stand og startar lett, sjølv etter ei nartt med 25 minusgrader. Vinterreisa går vidare. I Oslo sundag ettermiddag. Om Gud vil.

PS Eg ser at fleire norske aviser no trykkjer dei famøse Muhammedteikningane frå Jyllandsposten. Kjem tilbak med ein liten kommentar om det…

Reklame

2 Svar to “carpe diem: vinterreise”


  1. 1 w
    januar 15, 2010 ved 1:43 pm

    Kan du leggja ut den siste signerte du hadde i Klassekampen?

  2. januar 16, 2010 ved 4:44 pm

    Det er no gjort. Priorjobben tek ein del av «fritida»/»bloggtida», men det går… 🙂


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: