14
Sep
09

officium: Krossmesse om hausten, Gal 2,19 -3,7, 13-14; 6,14-16 (matutin)

”Men eg vil aldri rosa meg av noko anna enn av vår Herre
Jesu Kristi kross” (6,14)

Kvifor? Fordi utan Guds miskunn i Jesus Kristus, fell botnen ut av livet. Uansett kor mange gåver og nådegåver eg har, uansett kor dugande og framgangsrik eg er, uansett kor rikt livet måtte vere; det kan ikkje bere meg over dei store avgrunnane i meg sjølv, det kan ikkje stå seg når den store sanninga om livet mitt skal fram i ljoset, om ikkje før, så på den yttarste dagen.

Slik var det for apostelen. Slik er det for oss alle. Difor seier eg i dag: Ave crux! Spes unica! Ver helsa, kross! Mi einaste von!

Reklame

1 Tilbakemelding to “officium: Krossmesse om hausten, Gal 2,19 -3,7, 13-14; 6,14-16 (matutin)”


 1. 1 Herman
  september 14, 2009 ved 7:56 pm

  Takk for Korsmessen i St Dominikus Kirke. Ved Korset skal alt og alle møtes, jfr stedet der Han sier at når Han heves over jorden skal Han dra alle til seg. Det er Kristus på Korset som roper til oss, det er Korset som kaller oss alle.

  Jeg skulle også ønske at jeg bare kunne rose meg av Kristi Kors, men Kristus er så mye annet også, budskapet til Jomfru Maria, Hans fødsel, Hans liv, Hans fysiske tilstedeværelse på jorden.

  Men den du referer til, som sier det du referer, vel – han er ikke meg, og jeg er ikke ham. Trist egentlig. Men lett. Lett å gjøre ordene han sier til mine egne. For hva var vel ikke jeg heller uten Kristi Kors å bære?

  Hilsen Herman


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: