07
Jan
12

carpe diem: vilnius, good bye

På flyplassen. Greit gjennom kontrollen. Flight til Riga 1705, litt venting der, og så til Oslo. I dag var det berre roleg avslutning av Dacia-dagane. Etter Laudes og frukost skreiv eg preika til morgondagen i St Dominikus, om Jesu dåp.  Sol frå klår himmel, kjøleg og eit lite snølag då br Haavar og eg rusla ein tur i området. No skal tankane legge seg litt så vi får perspektiv på livet og tenesta vidare. Det blir kanskje omorganisering med mindre tilknyting til Frankrike, men meir internt i Skandinava og kanskje saman med dei baltiske landa.

Alt står og fell med om unge menneske vil gå inn i dette kallet. I dag er det å ta den franske kulturen og det franske språket fjernare og ein høgre terskel enn tidlegare.  Den skandinaviske kulturen er i dag meir enn før ein del av den anglo-amerikanske. Dette vil vi måtte ta omsyn til når det gjeld rekruttering og utdanning.


1 Response to “carpe diem: vilnius, good bye”


  1. 1 Johannes
    januar 7, 2012 ved 11:35 pm

    Jeg vet ikke om 39 er ungt eller ei, men tankene mine streifer ofte rundt St Dominkus, Hellige Thomas Aquinas og dette kallet som et slikt liv jo krever. Var innom klosteret deres for en stund siden for å velsignet en rosenkrans. Det er noe flott og behagelig ved dere og stedet. Det lille jeg vet om dominikanerne gjør at jeg vil lære mer.

    Nåvel, denne bloggen er ikke rett sted. Men om interessen vokser, så finner jeg dere. Så langt unna er det da ikke. 🙂


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


<span>%d</span> bloggarar likar dette: