13
Des
11

carpe diem: Kallsvekst i USA!

Her i klosteret abonnerer vi på mange publikasjonar, m det engelske, katolske magasinet The Tablet. Som eg bladde gjennom i dag igjen (The Tab 10. dec 2011); og ser ei uventa gladmelding: » «No vacancies» at American seminaries», «Alt oppteke» ved amerikanske presteseminar. Det blir meldt om 91 seminaristar og og fullt hus ved bispedømmets seminar i Washington DC, om 186 ved det pontifikale semiaret Josefinum i Columbus, Ohio, 100 – derav 30 nye – studentar ved St Paul- seminaret i Minnesota. Og om 250 seminaristar ved det amerikanske kollegiet i Roma.

Best av alt: Dei ansvarlege er slegne av den høge kvaliteten og motivasjonen hjå seminaristane og studentane. Ein djup kjærleik til kyrkja – og ei tankevekkjande ny interesse for den katolske sosial-læra.

Her høver Salme-orda: «Då var vi som drøymande. Store ting har Herren gjort mot oss!». Det er all grunn til å merkje seg at dette skjer i USA, både på bakgrunn av vanskelege kriseår og fordi USA er ein indikator på utviklinga elles i verda.


0 Responses to “carpe diem: Kallsvekst i USA!”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


<span>%d</span> bloggarar likar dette: