03
Jun
11

officium: frå ei preike på Kristi himmelfart, av pave Leo den store (matutin)

» Om vår frelse berre forheldt seg til det som ligg i dagen, korleis skulle då verkeleg gudsfrykt kunne oppstå i hjarto våre?»

Her seier pave Leo eigentleg berre det Herren sjølv sa, då han blei usynleg for augo åt læresveinane, då han gjekk til Faderen: «Det er til gang for dykk at eg går bort» (Joh 16,7). Som han òg sa til Thomas: «Sæle dei som ikkje ser  og endå trur» (Joh 20,28).

Guds rike er eit trus-rike.  Det er denn indre, frie overtydinga han ynskjer av oss. Risikoen. Satsinga. I det ukjende kan vi lære han å kjenne.


3 Responses to “officium: frå ei preike på Kristi himmelfart, av pave Leo den store (matutin)”


 1. 1 Herman
  juni 3, 2011 ved 8:08 pm

  Men jeg tror det er farlig å tenke seg at utsagnet om at den som ikke kan tro uten å se er dårligere mennesker, i et kvalitetsperspektiv, slik som vi mennesker lett kan danne oss. Slik er det ikke for Jesus. Det er jeg temmelig sikker på. Gud elsker alle mennesker, og kan du ikke se, så gir Han deg det ditt hjerte ønsker, nemlig det du trenger får å tro, om det så er å trenge inn i Hans egne sår.

  Gud er en Gud som vil frelse.

  Hilsen Herman

 2. 2 Solveig
  juni 4, 2011 ved 11:40 am

  Leste tilfeldigvis i ei bok der dette sitatet var nylig: «Ah, what a dusty answer gets the soul/When hot for certainties is this our life» George Meredith. Poenget er vel at om man alltid krever sikkerhet så forsvinner paradoksalt nok sikkerheten

 3. juni 4, 2011 ved 1:44 pm

  Hermann: Jesus elskar alle – men utfordrar også alle, fordi han tek dei/oss alvorleg.
  Solveig: Nettopp.Men å ta det ukjende på alvor, inneber at ein har eitt punkt som ber; Ordet, Klippa, Lovnadene. Då kan ein våge alt. Ein treng (berre) eitt fast punkt for å bevege verda. Mentaliteten er ofte at anten skal alt flyte, eller alt vere fast og soleklårt. Kunsten er å gå i mørkre, men med éi (Betlehem-)stjerne som vegvisar, som einaste «certainty». Fantastisk sitat av Meredith!


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: