30
Mar
11

officium: måndag, 3. vike i faste, frå ein homilie av den hl Basilios (matutin)

«Å rose seg av Gud på fullkomen og fullstendig vis er altså dette: aldri å framheve si eiga rettferd, men å innsjå at vi sjølve manglar sann rettferd, og at vi er rettferdiggjorde åleine ved trua på Kristus».

Sitatet er henta frå ein homilie om audmykt. Basilios var ein av dei tre kappadokiarane (Gregor av Nazians, Gregor av Nyzza – og Baslios, også kalla «den store»); biskop, munk, ein av lærefedrene i oldkyrkja.

Sitatet viser at læra om nåden, trua og Kristus som grunnlag for frelse ikkje var noko som «forsvann» etter Paulus og nytestamentleg tid, slik mange trur. Nåden står ikkje i motsetnad til at vi skal leve eit liv i helging og tilbeding.

Trua og livet høyrer alltid saman.

Reklame

1 Tilbakemelding to “officium: måndag, 3. vike i faste, frå ein homilie av den hl Basilios (matutin)”


  1. 1 Herman
    mars 30, 2011 ved 8:51 am

    Men kanskje man kan spørre seg: hvor kommer rettferden fra? Hvis man i utgangspunktet er utstyrt med en rettferdsfølelse, så er vel dette en gave fra Gud og som stammer fra Ham?

    Jeg synes det er interessant å sette dette sammen med perspektivet: man har en følelse av rettferd, men skal denne vike for — hvis rettferd da? Hvis begge følelsene av rettferd, den ene som bor i deg, og den andre som er Guds egen i ånd og sannhet, i Kirken og hos Gud selv, hvis rettferd skal man da velge?

    Hilsen Herman


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: