28
Jan
11

carpe diem: siddis for tre dagar

Er nemleg i Stavanger denne helga. Skal vere med på eit korseminar i Hillevåg krk (DNK), leia av organist/kantor Terje Hadland. Så skal eg òg ha messer og preike her i St Svithun krk (den katolske kyrkja i Stvgr) i morgon kveld og sundag føremiddag. 

Hit kom eg med toget frå Oslo i ettermiddag. Sol og snø heilt til Sira og Dalane -så bærre marker og mildver så snart vi nærma oss Jæren. Stille hav i vest, duvande i låg januarsol. Eg har innstallert meg i gjesteromet i St Svithun, hatt ein avtale ute og feira messe på festen for St Thomas Aquinas OP. Stille kveld med førbuingar etter det. No. Måndag retur til Oslo.

Reklame

3 Svar to “carpe diem: siddis for tre dagar”


 1. 1 solveig
  januar 28, 2011 ved 8:32 pm

  Høyrest bra ut!
  Angående St Thomas Aquinas, kvifor akkurat denne dagen? Eg veit at han døde 7. mars, men det hadde eg ikkje huska viss det ikkje var min fødselsdag!

 2. januar 28, 2011 ved 8:47 pm

  Den siste liturgireformen flytte festen frå dødsdagen, 7. mars, til translatio (overføringa av relikviane) for ha ferre helgendagar i fastetida. Fastetida skal ivaretakast mest mogeleg som heilskap og ikkje brytast for mykje opp.

 3. 3 Laila Elisabeth Lian
  februar 1, 2011 ved 12:43 am

  Carpe Diem for tre dager, hørtes helt utmerket ut 🙂
  Kan si at jeg gjorde det samme lørdag 22/1-11 som var min fødselsdag! Vi var 10 muntre damer, deriblandt to St Elisabeth søstre! Min nevø Joachim (som er kokk) hadde bakt en bløtkake med marsipanlokk, «hva vil du ha skrevet på den»? tante Laila? «CARPE DIEM LAILA» var mitt svar.
  Har nemlig vært syk i lengre tid! Fikk livet igjen i gave denne dagen…..
  Mvh
  Laila Elisabeth Lian


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: