17
Jan
11

officium: måndag, 2. vike i det allmenne året 5 Mosebok 4,1-8;32-40 (matutin)

«Har eit folk høyrt Gud tala ut or elden, så som du gjorde, og endå fått leva?» (v  33)

Moses manar folket til lydnad, tillit og paktstruskap. Israel skal halde seg nær til Herren fodi han er ein Gud som har kome folket sitt nær, på ein overveldande og uventa måte. Ein Gud som kjem inn gjennom døra til oss, som banar seg veg, som oppsøkjer oss.

Det gjeld historisk: Noko hende med dette folket. Skaparen har openberra seg for det. Den levande Gud sette foten på jorda. Det gjeld no: Gud er ikkje langt unna deg. Det skulle avgjere alt i livet ditt,

Reklame

4 Svar to “officium: måndag, 2. vike i det allmenne året 5 Mosebok 4,1-8;32-40 (matutin)”


 1. 1 Naidi Engelskjøn
  januar 17, 2011 ved 10:25 pm

  Hei.Jeg kan ikke noe om blogger, jeg er meget gammel, 43 år, har tre barn og er helt hjelpesløs nå. Det jeg gjerne ville var å få lov til å skrive et brev til Arnfinn Haram om noe(viktig og og vennelig) siden han skriver (skrev?)i Klassekampen. Jeg hadde tenkt meg noe sånt som en e post adresse men dette er det jeg finner og det er altså en blogg. Betyr det at den som eier bloggen leser? Gud vet, jeg er bare psykiater. Når det gjelder Marie Amalie saken må jeg bare si at i likhet med Anne holt slutter jeg å stemme AP. Jeg er sosialdemokrat ikke teknokrat. For en statsminister å si» noen må jo også forsvare reglene» jeg har ennå ikke møtt en regel på flukt, en regel som har hatt litt dårlige papirer eller en regel med en kjærste. Man forsvarer ikke regler som det skulle være barna sine. Eller undersåttende sine . Da har man snudd det hele fullstendig på hodet .Man kan simpelthen ikke si det.Og jeg er kantianer også, dermed meget regelstyrt men det får være grenser. Hva skjer nå da hvis jeg sender?

 2. januar 18, 2011 ved 9:15 am

  Naidi: Mi mailadresse (som kan finnast på heimesida for den katolskekyrkja) er: arnfinn.haram@gmail.com. Velkomen til å ta kontakt!

 3. 3 Øverenget
  januar 23, 2012 ved 1:49 am

  Faen heller Naidi. Når sluttet du å tenke. Einar


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: