27
Des
10

carpe diem: la tourette II

Dagen hallar her i Lyon-utkanten. Det har mildna i veret, med mjukblå åsar rundt oss i det sterkt kupperte, lauvskogkledde landskapet. Eit lett dryss av snø over det heile. 

Dagen starta i den iskalde, store betongkyrkja; ein unison, høgtidleg tone når vi syng  dei bibelske salmane i tidebøna. Så frukost og forhandligar. I ettermiddag har vi hatt såkalla «tractatus», i forkant av valet av ny provinsialprior. Alle kan føreslå kandidatar – og så går runden med synspunkt på dei brørne som er lanserte. 

Den som ikkje har noko å ytre, seier bere «Je passe», og gir ordet vidare. Den omtala broren ventar på gangen i mens. Systemet er gamalt, heilt frå ordenens fyrste tid på 1200-talet.  Ur-demokrati.  Langsamt utkrystalliserer hovudkandidatane seg. I morgon er det val, etter at vi har feira messa med påkalling av  Den heilage Ande. «Den heilage Ande og vi…» skal velje. 

Snart er det vesper.


3 Responses to “carpe diem: la tourette II”


 1. 1 Randi
  desember 27, 2010 ved 5:04 pm

  Kom fra julehelg på La Gomera i natt.Spansk messe der med få fremmøtte i den lokale kirken.Men likevel, fint å tilhøre verdenskirken.
  Og hjem til avisene, og hva ser jeg der, i Aftenposten? flotte helsides bilder av deg og et fint intervju.God preikebror i vår tid, er du! Velsignet jul.

 2. 2 Torill
  desember 27, 2010 ved 7:44 pm

  Hei!
  Til Randi vil jeg bare si: Jeg feiret også julenattsmessen i Spania-Fullsatt kirke i Estepona,og jeg tenkte også noe liknende; akkurat nå! Over hele verden!Vi feirer sammen!(vel,vel-tidsforskjeller osv, men likefullt!)Det er stort å tilhøre verdenskirken som du sier! God Jul!

 3. 3 Herman Gunnarsjaa
  desember 28, 2010 ved 7:42 pm

  Hei, Randi også, oppslaget viser jo bare at katolisismen går fremover i Norge – både «eksternt» og «internt» vil jeg si!

  Fr. Arnfinn: Å oppleve det du gjør nå må være en stor nåde. Jeg ønsker deg en fortsatt god julehøytid, og håper Den Hellige Ånd og dere tilsammen kommer til det rette resultat!

  Hilsen Herman


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


<span>%d</span> bloggarar likar dette: