15
Sep
10

carpe diem:

I dag er det ærend i Brumunddal, kom med toget frå Oslo for ei stund sidan – og skal halde føredrag i kyrkjelydshuset her klokka sju. Vel motteken på stasjonen av ein solid gudbrandsdøl, Trond Klaape-Aasdal, frå langt opp i Vestre Gausdal, med skikkeleg Gudbrandsdal-mål. Vi tek ein kaffi på Corner’n 🙂 i sentrum, og Trond fortél om livet i dalen før og no. T d om «Stor-ofsen»; ein flaum utan sidestykkje, over heile Austlandet, i 1789. Gardar blei borte og landskapet sterkt endra. Så her nyttar vi tida til å lære meir om både eitt og hitt. 

No går vi til kyrkja,; litt stille tid for meg sjølv fyrst, og så kjem møtet. I kveld bur eg hjå gamle vener på Hamar, Kjell og Anne Nyhus. Til Oslo i morgon føremiddag.

Reklame

2 Svar to “carpe diem:”


 1. 1 Eva Ormåsen
  september 18, 2010 ved 2:08 pm

  Jeg vil bare takke deg en gang til for at du kom til oss og holdt det foredraget. Det betydde veldig mye for meg personlig, opplevde å få støtte for de tankene jeg går med, men som jeg synes er vanskelig å formidle videre. Den kvelden fikk jeg impuls til å prøve å gjøre noe mer slik du anbefalte, jeg satser på å få med noen flere på å tenke sammen med meg. F.eks, går det an å starte med å dele oppskrifter på vegetarmat for å redusere kjøttforbruket. Det kan være en litt forsiktig start, tenker jeg. Her hjemme diskuterer vi ofte kapitalisme contra andre systemer å styre etter ( hva det nå skal være–). Du nevnte noe med å finne et nytt finansieringssystem, og det var kanskje akkurat det du tenkte på da? Vi er skjønt enige her i hjemmet om at kapitalismen ikke fungerer, men hva er det som fungerer? Jobber du med slike politiske spørsmål også? Har du noen tanker om det som du allerede har formulert ett eller annet sted eller har lyst til å si noe om? Kan nevne at i min familie diskuteres mye da jeg også har en sønn som er overbevist kommunist.
  Morsomt å finne denne bloggen – hvor jeg kunne tillate meg å legge inn noen ord. Det er spennende med slike som deg som har klart å ta et skritt til sida og bruke livet til noe annet og mer enn den store hopen av oss. Vi andre kan glede oss over at du hjelper oss med tankene våre.

  mvh Eva

 2. september 23, 2010 ved 9:52 am

  Takk for sist, ja! Og beklagar seint svar her; lang kø på arbeidsbordet for tida… Eg trur det er veldig viktig å ikkje la seg demotivere av alle dei «fornuftige» og «realistiske» pessistane som alltid opptrer. Nettopp dei konkrete tinga du nemner – som reduksjon av kjøttforbruket og alternative finansieringssystem – er det verdt å jobbe meir med og halde fast ved. Lurt å ikkje spreie seg på for mange ting, men halde fast ved noko og prøve det ut til det har «sett» seg i livsforma.

  Eg har skrive stoff som relaterer til desse spørsmåla f eks i essaysamlinga «Tre florentinarar» som kom ut på Efrem forlag i fjor. Ho kan kjøpast/bestillast i bokhandlane og skal vere i alle bibliotek.

  Og velkomen innom bloggen!

  br Arnfinn 🙂


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: