10
Aug
10

officium: st laurentius, diakon og martyr, apgj 6,1-6; 4-8 (matutin)

«…og der forkynte han Kristus» (8,5)

 Kyrkja feirar i dag den hl Laurentius (Lars, på godt norsk); diakon og martyr i Roma. Han går inn i rekkja av diakonar frå den hl Stefanus si tid, eller den hl Filip som vart vald og vigsla til denne tenesta saman med Stefanus. Diakonane var nære medarbeidarar med apostlane, seinare med biskopane, i styringa av kyrkja, særleg i forvaltinga av økonomien og tenesta for dei fattige og trengande i kyrkja. 

 Men diakonane er óg forkynnarar. Ja, alle truande skal, på ulike måtar, forkynne. Kyrkja er breiddfull av ordet om Kristus, om Messias, om han som kjem med forløysing til verda.  Når dei truande vart forfylgde, vart kyrkja spreidd; når kyrkja spreidde seg, spreidde ordet om Kristus seg. 

 Deltek du i denne rørsla? Kva spreier du?

Reklame

5 Svar to “officium: st laurentius, diakon og martyr, apgj 6,1-6; 4-8 (matutin)”


 1. 1 Herman
  august 13, 2010 ved 10:31 am

  I et eksemplar av Arkivaren, sto det for ikke så lenge siden en ensides artikkel med nydelig illustrasjon, om St. Laurentius som arkivarenes skytshelgen. Men han beskytter også kaféverter og ølbryggere, og artikkelforfatteren skrev at da hun opplyste om dette på jobben, steg aktelsen for arkivarene i langt større grad enn før!

  Hilsen Herman

 2. august 13, 2010 ved 7:41 pm

  Kan du gi en link til denne artikkelen? Hvem er det som utgir bladet «Arkivaren» («Arkivaren, Gud bevar’n, qvæles fast af Støv»..)

 3. 3 Herman
  august 14, 2010 ved 4:39 am

  Har søkt litt på nettet uten å finne noe, og det jeg så var et papirmagasin. Så jeg vet ikke om bladet finnes i elektronisk versjon.

  Hilsen Herman

 4. august 14, 2010 ved 5:55 pm

  Takk skal du ha for at du sjekket, Herman!

  • 5 Herman
   august 16, 2010 ved 11:56 am

   Bare hyggelig! Nå har imidlertid sjekket litt til, og tidsskriftet heter Arkivråd, ikke Arkivaren som jeg trodde. Beklager det!

   På nettstedet arkivrad.no kan du finne årganger frem til og med 2009, men artikkelen jeg referer til sto i siste nr, og kan ikke finnes på nett så vidt jeg vet. Årgang 2010 er nok ikke lagt ut enda.

   Hilsen Herman


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: