20
Feb
10

officium: laurdag etter oskeonsdag, 2 mos 3,1-20

«Der synte Herrens engel seg for han i ein logande eld, som slo opp or ein klungerrunne»

Moses streifar rundt som flykting og gjetar i Midjan-ørkenen. Det turre, svidde landskapet, sand, berg og busker. Med eitt logar det opp i klungerkrattet. Ein brand som står stille og berre brenn og brenn utan å fortære treet.  Det er Gud; stri, brennande, fascinerande, insisterande. Ein Gud som talar ut or klungeren. Ein Gud som gjer ein tornebusk til tempel.

Aldri sluttar denne forteljinga å fengsle meg. Ein Gud som vil at vi skal kome han nær, men ikkje for nær, ikkje utan vidare.  Ein Gud vi må nærme oss berrføtte.

Han gjer englane sine til vindar,
tenarane sine til logande eld…


Reklame

1 Tilbakemelding to “officium: laurdag etter oskeonsdag, 2 mos 3,1-20”


 1. 1 Helge Koch
  februar 21, 2010 ved 7:09 am

  Før jeg skriver en kommentar, vil jeg bare si at jeg er bror til Randi Koch som er en flittig leser av dine prekener og innlegg. Jeg tilhører Metodistkirken og det er intet hinder for at jeg liker å lese det du skriver, – og er stort sett på bølgelengde med dine tanker om det gode liv med Jesus Messias.

  Jeg er så enig med deg om den Guds ild som innbyr til respekt og gudsfrykt, og også glede og lovprisning. Jeg liker ikke at Jesus og det guddommelige/hellige blir «kult» og ufarliggjort. Det hender at jeg tar skoene av meg når jeg bøyer kne i kirkens bønnerom. Jeg vet at Gud er Veldig, og jeg et lite støvkorn foran det mektige fjell. Guds ild renser meg, men den også skremmer meg litt, for når ilden renser, kan den også ødelegge og tilintetgjøre. Derfor elsker jeg Mellommannen som beskytter meg mot Guds vrede som alltid er der, parallelt med Hans evige og uendelige kjærlighet.

  Derfor vil jeg si at historien om Moses og den brennende busk, er også en av mine favoritter.
  Hilsen Helge.


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: