31
Jul
09

Til lesaren: Kommenter gjerne!

Etter statistikken å døme, har visst denne enkle bloggen mange lesarar og brukarar. Det er fint. Meninga er at han ikkje skal vere for vidløftig i form og utstyr, men ha så bra innhald som mogeleg.

For vel eit år sidan var det ein del ivrige debattar og kommenteringar på bloggsidene. På eit tidspunkt måtte eg vere litt ordstyrar og setje litt grenser. Kanskje gjorde det at folk var litt for stille av seg? Kanskje ville det vere bra om fleire av dei som les bloggen, gjev seg til kjenne med tankar om tinga? Sjølvsagt er det mogeleg å berre bruke bloggen som «lectio», som lesnad til eigen ettertanke. Eit litt fordjupande og kontemplativt preg syns eg det er bruk for i den litt rastlause og spragla bloggverda. Men: Skriv gjerne kommentarar og tankar som du vil dele med andre – og med meg. Gjerne kort og greitt. Kom igjen 🙂

Reklame

24 Svar to “Til lesaren: Kommenter gjerne!”


 1. 1 Svein
  juli 30, 2009 ved 4:22 pm

  Jeg bruker absolutt din blogg som «lectio». I min faste bloggrunde er du den som gir mest til åndelig ettertanke (med konkurranse «Haralds strøtanker» av presten på Røros).
  Jeg er enig i at du fortjener mer respons. Selv er jeg oftest enig med deg.

  Stå på! Bloggingen din er viktig.

 2. juli 30, 2009 ved 4:37 pm

  Mange les bloggen, så den går sin gang. Men sommaren er høvet til eit lite «årsmøte» – og då ser at det godt kan vere fleire som vågar seg frampå.

  Takk for respons!

 3. 3 Kjell Håkestad
  juli 30, 2009 ved 5:05 pm

  Det er som regel en nytelse å lese dine ord og tanker, selv for en som fremdels står i DNK.

 4. 4 Hans Bj. Bærheim
  juli 30, 2009 ved 7:35 pm

  Også vi, Ruth og jeg bruker å å lese bloggen din som «lectio».
  Jeg er også litt innom «en annen blogg» med mine kommentarer. Foreløpig har det blitt med det, men det kan godt tenkes at jeg kommer med kommentarer også på denne bloggen.
  Nå om sommeren er det helst rolig på bloggefronten, livner nok til om en stund.

 5. juli 30, 2009 ved 7:40 pm

  Eg er glad for å ha kontakter i DNK – og, som sagt: skriv gjerne her!

 6. juli 31, 2009 ved 6:25 am

  Eg har nyleg oppdaga bloggen din, den har blitt eit fast «ord for dagen». Som vestlending har eg og sett stor pris på din frodige presentasjon av natur, folk og fe her vest på reisa di i sommar. (trist med alle punkteringane)…. serleg vil eg takk for ditt interessante og tankevekkjande foredrag- vedk. pilegrimsmotivet- godt å bli litt skjerpa, vart gåande lenge å grunde over sp. ditt «kan ein søkje noko ein ikkje ynskjer å finne?»-

 7. juli 31, 2009 ved 7:19 am

  Takk for respons, og igjen: Skriv gjerne om/når tankar måtte melde seg! Då får eg vite litt meir om lesarane der»ute», og dei får vite om kvarandre! Ha ein god dag!

 8. juli 31, 2009 ved 3:34 pm

  Åjo, denne bloggen er fast lesning. For min del finner jeg lite å kommentere, i hvert fall hva enighet eller uenighet angår – jeg er jo ennå fersk innen Kirken og mangler både erfaring og pondus. At dette er givende lesning og betraktninger til ettertanke er vel kommentar nok, og sånn sett kunne nok både jeg og andre gi mer regelmessig tilbakemelding.
  Først og fremst er det imponerende hvor mye verdifullt du klarer å uttrykke med relativt få ord!

 9. 9 Rob
  juli 31, 2009 ved 4:12 pm

  Jeg har fulgt bloggen siden starten. Den er blitt en del av min daglige lesning. Jeg liker den økumeniske tilnærmingen man ofte finner her. Og det viktigste av alt: møte med den Andre, Herren Jesus Kristus.

 10. 10 Landsbypresten
  juli 31, 2009 ved 7:49 pm

  Også jeg setter stor pris på dine ulike innlegg! Det er så mye godt for både ånd og sjel å finne for en sulten broder. Heller ikke jeg har så mye behov for å gi tilbakemeldinger og kommentarer. Jeg lar heller tankene dine synke inn i meg, og sette egne tanker i sving. Veldig nyttig for min tjeneste i DNK. Guds signing over deg fortsatt!

 11. 11 Kari Jacobsen
  juli 31, 2009 ved 8:23 pm

  Takk for Bloggen din. Det betyr ettertanke, styrke og kraft.

 12. 12 H.K LJOSLAND
  august 1, 2009 ved 9:48 am

  Takk igjen.
  Noen ganger begeistrer du slik at hjertet går foran , d a må legge inn noen ord ,selv om jeg syntes det er skummelt.
  Innimellom er det som om du skriver direkte til meg.
  Det er jeg sikker på at mange andre også kjenner seg igjen i.Kirke og kristenliv er er nytt for meg .Jeg har fulgt dine forelesninger i dominikus fra høst til vår, med stor glede.Bloggen din er første lesning
  hver dag og for meg selv sier jeg ja og AMEN

 13. 13 Sarah E. Esperås
  august 1, 2009 ved 11:49 am

  Jeg har hørt så mye godt om deg etter at du var hos foreldrene mine, Kirsti og Bjørn, på Fogn. Etter hva de har fortalt og litt lesing på noen av innleggene dine her på bloggen, får jeg inntrykk av at du sitter inne med veldig mye kunnskap om livet og hva det dreier seg om. Viss du kunne tenke deg å holde et eller noen av «foredragene» dine på skolen jeg går på, tror jeg det ville ha en del å si for mange der. Det er en kristen internatskole like utenfor Grimstad, Drottningborg som den heter. Jeg har ikke snakket med rektoren enda, eller de som har ansvar for møtene, men viss du har anledning til å komme ut en tur i løped av høsten/våren, skal jeg «lufte» det for de.
  Den roen som du ifølge foreldrene mine utstråler, tror jeg er en lærdom for mange mennesker i dette landet; vi er så altfor travle.

 14. 14 Geist
  august 1, 2009 ved 2:02 pm

  Jeg har lest bloggen din hver dag i sommer – med glede!

  Ønsker å gi deg noe tilbake:

  Abwoon D’Bashmaya – The Lords Prayer in Aramaic

 15. august 1, 2009 ved 4:35 pm

  Takk for gode ord! Kommentarar til meir meditativt stoff er sjølvsagt ikkje alltid naturleg. Men gjerne meiningsytringar eller spørsmål til artiklar og føredrag.Ting toler å bli diskuterte.

  Sarah: Skal kom tilbake til evt innslag på Drotningborg!

 16. 16 Anna Jorunn Garvik
  august 2, 2009 ved 6:57 pm

  Eg har ikkje skrive så mange kommentarane, men eg vil no berre seia at eg jamnleg les det du skriv, med stort utbyte!!

 17. 17 Ture Borgen
  august 3, 2009 ved 7:06 pm

  Jeg er innom med jevne mellomrom, men ble litt satt ut av «raddis-debatten» i fjor. Jeg skal bli flinkere til å kommenter igjen. Siden gir meg mye, så jeg får prøve å gi litt igjen.

  Ture

 18. august 3, 2009 ved 7:19 pm

  Kom igjen! Vi må ha debattar som engasjerer, men som også er til å leve med 🙂

 19. august 3, 2009 ved 11:57 pm

  Liker det jeg leser.
  Jeg har begynt å fordype meg!
  Tar litt om gangen når tiden tillater det!

 20. 20 Camilla
  august 4, 2009 ved 8:20 am

  Vi blir alle helt stumme av beundring! Det er så vakkert når du skriver om ville fjell, hardføre holmer, slentrende benker, vemodig vakre fjellhamre, o.s.v. Jeg får lyst til å reise til Vestlandet, faktisk. Du har en helt spesiell måte å se alle ting i samfunnet på, så da føler jeg meg litt satt ut, og ikke akkurat kar til å kommentere.

 21. 21 Lars
  august 4, 2009 ved 1:18 pm

  Officium er ei fin andaktsbok for travle folk.

 22. 22 janstoks
  april 2, 2010 ved 1:05 pm

  Bli med på digital tur til Det Sixtinske Kapell (NRK LINK)http://ow.ly/1tXE1 Imponerende både sånn og sånn 🙂

 23. 23 Laila Elisabeth Lian
  februar 7, 2011 ved 10:08 pm

  Helt enig med deg når det gjelder det kontemplative preg på den «spraglete» urolige bloggverden!!! Jeg kommer til debatten 🙂

 24. 24 Laila Elisabeth Lian
  februar 8, 2011 ved 5:44 am

  Apropos det kontemplative liv, vet du kanskje at jeg har vært søster i Lunden Kloster i 5 år . Fra 1976 – 1981. Avla mine første løfter. Men valgte å bli Legdominikaner i 2000, avla mine Evige Høytidelige løfter i 2003. Og jeg er Legdominikaner knyttet til Lunden Kloster. Det søkte jeg om, og fikk det innvilget iom min bakgrunn fra det monastiske liv. Har trådt fra mine barnsben av, på Lunden fra da jeg var 12 år gammel ! Husker det gamle trehuset hvor Frk Knutzon lukket opp «klosterets port» vi (flere venninner) spurte om å få komme inn å se !!! Fniste og lo gjorde vi, så fikk vi snakke med sr Sunniva (søster til Alex Johnson) eneste som snakket norsk den gangen! Sr Anne-Lise og Sr Maria Dominica var i Lourdes :-)der var jeg i 3 mnd under novisiatet. Nei, nå må jeg gi meg….dette ble en lang avhandling ! (Du kjenner sikkert hele historikken) men, for meg er nå «ringen» sluttet i Den Dominikanske Familie 🙂
  Mvh 🙂


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: