28
Jul
09

carpe diem: Avaldsnes

Avaldsnes. Det kan du lese om i Snorre. Ein vakker stad, eit grønt nes like ved leia gjennom Karmsundet i innseglinga sørfrå til Haugesund. Ute på neset, høgt på haug, ligg den gamle steinkyrkja frå mellomalderen; fylkeskyrke var ho, og difor stor og stasleg.

Hit kom eg i embets medfør som preikebror i dag, for å halde føredrag i samband med dei årlege Olavsdagane her. Kom frå Sunnmøre, via Bergen, og returnerer same vegen i morgon. Reisa gjekk med buss og ferje (Halhjem-Sanmdvikvåg). Som lettmatros i ferje- og kystfart i skuledagane mine, og som alltdi interessert i skip og båtar, treivst eg med å ta dei nye gassdrivene ferjene som no går i dette sambandet. Flotte farty, robust utstyrde for pasasjerane både i salongar og på dekk; ikkje noko dill. Stål og tre.

Og dei gjer god fart og skjer seg gjennom sjøen, eit heilt lite cruise gjennom vakre Sunnhordlands-farvatn. Vel forbi Reksten på innsida og Austevoll på utsida, opnar havet seg rett ut. Så kjem vi til den lune hamna nørdst på Stord, i Fitjar. Sol og høge tårn av skyer, frisk bris og mørke, krafige regnskyll som er over like fort som dei kjem. Det har vore ein turr sommar, vatn trengs, særleg i dette grøne landet her vest.

Reklame

5 Svar to “carpe diem: Avaldsnes”


 1. 1 Herman
  juli 28, 2009 ved 8:12 pm

  Fin tur du har! Hvor lenge skal du være borte fra St. Dominikus?

  Hilsen Herman

 2. 2 Ståle
  juli 28, 2009 ved 9:49 pm

  Ja, sånn er det når en bor på godværskysten. Det er ikke så greit altså! På Trøndelagskysten fortviler bøndene over manglende regn og brunsvidde åkrer. Byggen svidde seg bråmoden for mange uker siden, men er alt for liten til at det skal monne.

 3. 3 Herman
  juli 28, 2009 ved 11:24 pm

  Gammel vise det der..

 4. 4 Åse
  juli 29, 2009 ved 12:27 pm

  Det var en veldig god opplevelse å være i Avaldsneskirken i går. Pilegrimsmotivet er interessant og du ga oss inderlige og gode tanker om det. Glad for å være katolikk i dag og!

 5. juli 30, 2009 ved 4:13 pm

  Takk! Fint å vere der, og kjekt at det kom nokre medkatolikkar! Vi høyrer jo til der, i den gamle kyrkja!

  Pilegrimsmotivet er eigentleg eit stykke kristen forkynning, rett og slett.

  På gjensyn, gjerne i St Josef!


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: