21
Jul
09

officium: Tysdag, 16.vike i det allmenne året, 2 Kor 2,12-3,6 (matutin)

”Nei, de er sjølve vårt tilrådingsbrev” (3,2)

Kyrkja har ein autoritet, eit hierarki. Apostelen skriv for å verje sitt apostelembete. Jamvel Kristus sa til læresveinane, då han gav dei tenaren som føredøme: ”De kallar meg meister og herre, og det med rette, for det er eg” (Joh 13,13).

Men kyrkja er ikkje eit folk av kommandantar og kommanderte, ytre disiplin er ikkje det som held henne saman. Mellom dei truande og deira hyrdingar er det ein fri og ekte relasjon. Folket og hyrdingane er brør og systre og samstundes er Paulus deira åndelege far som har vore med å født dei til liv i Gud.

Den frie mottakinga av forkynninga og undervisinga er det som gjev leiarane legitimitet. Når korintarane syner skepsis mot Paulus, minner han dei om at dei høyrer saman med han frå fyrste stund; som ”eit brev som har vorte til ved vår teneste” (v 3).

Ein hyrding og ein leiar, ein som har autoritet, må dele lagnad med sine eigne. Vere èin av dei.

Reklame

1 Tilbakemelding to “officium: Tysdag, 16.vike i det allmenne året, 2 Kor 2,12-3,6 (matutin)”


 1. 1 Herman
  juli 22, 2009 ved 6:50 pm

  Tror nok at «kommandanteriet» som du skriver om kommer an på den som ser. Men som alltid ellers, myten og moderne overtro tar over.

  Men det var ikke derfor jeg ville skrive noe her nå, jeg ville bare ønske deg en lykkelig dag i dag den 22. juli, da vi feirer St. Maria Magdalena. Hun er en av de verdige vernehelgner for St. Dominikus kirke for de som ikke vet dette, og for de som heller ikke vet det, er hun det første mennesket som Kristus viste seg for etter oppstandelsen fra de døde påskemorgen.

  Dette er gjennomdiskutert i hele Den Katolske Kirke gjennom mange, lange tider, og viser at Kristus ikke regner kvinner som annenrangs mennesker, noe mange menn gjerne liker å gjøre…

  Hilsen Herman


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: