07
Jul
09

carpe diem: På hjul III

Gårsdagen starta med skodde ner i fjella. Men alt då eg var på ferja frå Sulesund til Hareid, tok sola makta og litt i senn blei himlen heilt blå. Lett nordavind og nokre grader svalare enn den siste vika. Perfekt klima for meg, og ikkje minst for sykling.

På Hareide var eg innom gravstaden til ein nær ven frå yngre år, Folke Grimstad, som døydde av kreft berre 35 år gamal. Aktiv i det lokale kultur- og kyrkjelivet, med vekt på korabeid, musikkepedagog av utdanninng som han var. Hugsar enno gravferda. ”Ljos over grav…” – eg veit vi skal møtast att. Foreldra til Folke, Rasmus og Dagny, har eg ikkje sett på mange år, så eg måtte oppom garden og helse på. Over nitti år, og både klåre og flakkføre (som det heiter på sunnmørsk)! Fint gjensyn, i ein heim der eg har gått mykje ut og inn!

Over eidet til Ulsteinvik barst det så, ut langs Dimnasundet, over Dragsundbrua og vestover mot Herøy. Turen gjekk rundt- i staden for gjenomm dei to tunnelane på vegen, og på Myrvågneset rasta eg i vegkanten med nista og Newman-boka. Og vel ute i Tjørvågane, trilla eg ned på brygga framfor ei lita sjøbu, bada raskt i fjøresteinane og sette meg i sjøbuveggen og las vidare. Stor-måsen nytte finevêret saman med meg, med dei godlynte klukkelydane som alle folk frå havkanten kjenner så godt. Harmoni.

På Storeneset, ved Stokksundet, og like ved Indre Herøy kyrkje, bur Norunn og Sigmund Stendal/Aksne; gamle kjende frå Haramsøya og frå Skruk. Dei tok meg med på ein kjapp kveldstur ut i Mulevika på Nerlandsøya. Ope mot storhavet, dønning mot strender av rullestein og sand, grått berg og ullkvite sauer i det grøne beitelandet rundt bukta. Nordavinden roar seg ikkje om kvelden heller, men driv på og blæs, med solskin på alle kantar. Sein kveldsol som til slutt gøymer seg bak Muletua.

I dag berst det vidare på vestsida av Gurskøya; Moltustranda, Gjerdsvika, Gursken, Larsnes – og ferje til Kvamsøy/Sandsøy.
Sommar og sykkel…


2 Responses to “carpe diem: På hjul III”


 1. 1 H.K LJOSLAND
  juli 7, 2009 ved 9:26 am

  Takk for at du deler turopplevelser med oss,
  Det er en glede å lese perlerekker med fine stedsnavn

  Naturen, og fortellingen om de gamle, det er så jeg ser det for meg.
  Du tar liksom med alt,som er viktig,du, boka, måka vinden og himmelen.

 2. juli 7, 2009 ved 10:37 am

  Ja, det er det viktigaste. No blånar himlen her ute; er innom slekt (svele-besøk) på Moltustranda, syklar vidare sørover no…


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


<span>%d</span> bloggarar likar dette: