04
Mai
09

officium: Måndag, 4. vike i Påsketida, Op 13 (matutin)

”Her trengs det visdom” (v 18)

Openberringsboka er ikkje lett å tyde. Det er ein apokalypse, ei avduking, ei avsløring av det som hender i dei siste tidene. Likevel ser vi det i bilete, i symbol, i teikn.

”Dyret” – dei monstruøse kreftene som er ei motmakt mot Gud og hans heilage. Ei makt som bind menneska til seg og som let seg tilbe i staden for Gud. Ei makt som er totalitær, som set sitt merke på menneska. Ei materialistisk makt som øver innflyting gjennom økonomi og handel.

Er du Guds barn og ein Kristtrugen, har ”dyret” inga makt over deg. Du kan vere trygg. Du er eitt fritt menneske.


3 Responses to “officium: Måndag, 4. vike i Påsketida, Op 13 (matutin)”


 1. 1 Herman
  mai 5, 2009 ved 4:05 am

  Ja. Dette er et skriftsted jeg har støtt på mange ganger. Selvfølgelig, jeg er jo et kristent menneske og leser Skriften. Og hver gang jeg har kommet til dette stedet har jeg tenkt: hva slags visdom? Det finnes hundre millioner former for visdom i Guds univers, hundre millioner former for filosofiske utgangspunkt. Hundre millioner former for fornuft. Og, jeg holdt på å si: hundre millioner former for alt mulig annet.

  Så hva da? Må vi leve med dette dyrets tegn helt frem til enden? Vil Gud for all fremtid og inntil enden være en spesialitet for spesielt interesserte selv om vi blir milliarder? For meg er det litt lettvint bare å si: verden må være slik den er, med krig, svik, våpenhandel og pornobransje, for slik er den bare. Den må være slik for at den siste dag skal kunne komme. Hedningene må følge troen sin for at vi skal kunne få oppfylt vår. Men er ikke dette å resignere helt? Falle bort fra Korsets hensikter?

  For hvorfor skal vi da misjonere (bortsett fra at Den Katolske Kirke ikke misjonerer i Norge), hvorfor skal vi da favne andre mennesker inn under Kristi Kors? Oppgaven må jo vise seg umulig, fordi OK, hvis alle lar seg omvende i dag, må likevel veldig mange være hedninger i morgen, fordi Guds Ord må gå i oppfyllelse. Og det betyr forfall. I dag som i går. Og som i morgen.

  Kan du hjelpe meg med denne? Jeg takker Gud for hans løfte om at Kirken aldri skal kunne komme inn under dødens makt. For det har den sannelig forsøkt å få til. Igjen og igjen.

  Hilsen Herman

 2. 2 w
  mai 6, 2009 ved 4:31 pm

  Kvifor misjonerer ikkje den katolske kyrkja i Noreg eigentleg? Folk flest i Noreg er jo ikkje truande menneske. Dvs dei trur på at «her er meir mellom himmel og jord» – og då treng dei jo noko meir. Jo, p Arnfinn er jo ute på nokre misjonsreiser, vil eg seia. Og det er bra. 🙂

 3. 3 Herman
  mai 6, 2009 ved 5:43 pm

  Det vet bare Gud, og når tiden er inne for det er det bare han som vet. Når det blir aktuelt er det biskopen (i Oslo?) eller Paven som bestemmer det. Den Katolske Kirken har jo tradisjon gjennom St. Peter (les) at de styrende myndigheter utenfor Kirken til en hver tid skal behandles med respekt og etterfølges, med mindre åpenbare brudd mot Guds lov blir overtrådt. Da skal Kirken si i fra. Slik har jeg forstått det. Og slik er det i stor grad blitt etterfulgt gjennom historien. Det betyr at jeg ikke vil gå inn for å «tvinge» alle mine kolleger på arbeidsplassen til å bli katolikker, men hvis noen spør informerer jeg gjerne…!

  Hilsen Herman


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


<span>%d</span> bloggarar likar dette: