23
Apr
09

officium: Torsdag, 2 vike i Påsketida, Op 3 (matutin)

”Sjå, eg har sett fram for deg ei opna dør” (v 9)

Mørkret kan tetne rundt oss, hindringane reise seg, motstanden hardne til. Våre eigne resursar kan synest så ynkelege og uvisse. Korleis kan vi våge å halde fram med å tru, å be, å forkynne, å tale, å vedkjenne? Alle utsikter og prognosar tilseier at motkreftene har ein lett match med oss.

Kva så? Allherskaren, den herleggjorde Menneskesonen, han som tronar over universet, han som er Alfa og Omega, han som heile historia handlar om, han har sagt:-Sjå, eg har sett fram for deg ei opna dør!

Difor kan du gå vidare, ta det neste steget.

Reklame

3 Svar to “officium: Torsdag, 2 vike i Påsketida, Op 3 (matutin)”


 1. 1 Olav
  april 24, 2009 ved 5:50 pm

  Hei Arnfinn.
  Takk for oppmuntrende ord. Ord til rett tid for meg akkutat nå. Jeg tar det som en hilsen fra Gud om å stole på Ham videre. Han har en løsning på det som for meg synes vanskelig. Tror jeg kan få vandre i ferdiglagt gjerninger.

  PS! Har besøkt St.Maria in Cosmedin i Roma. Jeg oppevde den som en kirke litt utenom det vanlige. Spesielt lys og atmosfære. Uvanlig med dette spesielle alteret midt i kirken?

  Hilsen Olav

 2. 2 Anna Jorunn Garvik
  april 24, 2009 ved 7:48 pm

  For mange år sidan vart desse orda veldig avgjerande for vegen vidare i livet mitt. Og akkurat no var det veldig godt å verta minna om dei igjen. Gud veit om liv og teneste framleis.
  Takk skal du ha!
  Helsing
  Anna Jorunn

 3. 3 Herman
  april 25, 2009 ved 2:12 pm

  Det du skriver minner meg om den Hellige Port, som åpnes i Peterskirken hvert 25 år. Det gir avlat å gå gjennom den Hellige Port, et sterkt belastet ord. Det får meg til å tenke: Hva er det som gjør at synet på Kirken stort sett er at den er menneskeskapt og ikke fullbyrder Vår Herres forpliktelse? Hvorfor er alt det Den Katolske Kirken gjør så utsatt for kritikk og mangel på forståelse? Mens den protestantiske kirken liksom er Kristi svar til verden. Det forstår jeg ikke.

  Hilsen Herman


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: