23
Mar
09

carpe diem: Nytt nettverk!

Ein litt historisk dag her… Over tjue personar, eg inkludert, er på Menighetsfakultetet (!)i Oslo, på skipings-seminar for ”Nettverk for katolsk teologi”. Historisk at det hender på MF – og at det har vakse fram eit mangfaldig miljø av katolske teologar her til lands. Her er det lekfolk, prestar og ordensfolk, kvinner og menn, akademisk tilsette, stipendiatar, ein seminarist (katolsk prestestudent) som alt har doktorgrad i liturgihistorie og mange fleire.

Viktig er det at katolsk teologi markerer seg i norsk akademisk og kyrkjeleg rom. Viktig er det òg at katolske kristne som ikkje tilhøyrer klosterlivet eller kleresiet, kan skulere seg som teologar. Viktig er det òg at den norske, katolske kyrkja etterkvart kan nyttiggjere seg teologisk kompetanse som elles ville vore bortvist til privatsfæren.

Dette er ein del av av-klerikaliseringa av kyrkja og teologien – ikkje for at det skal vere ei motsetning mellom fagteologien og det kyrkjelege læreembetet eller mellom lekfolk, klosterfok og presteskap, men for at alle nådegåver og resursar skal nyttast og samverke.

Alt tyder på at dette kan verte eit spennande miljø som vil vise i terrenget, både på teologske lærestader, i katolsk kyrkjeliv og i norsk kultur- og samfunnsdebatt.

Nettverket skal konstituere seg i ettermiddag. Akkurat no står Maria Junttila Sammut (katolsk doktorstipendiat, MF) på talarstolen.

Ting skjer…

Reklame

4 Svar to “carpe diem: Nytt nettverk!”


 1. 1 Ingvild
  mars 24, 2009 ved 5:26 am

  Et gledelig tiltak – gratulerer! Godt å vite at det er et forum som kan stimulere den faglige hungeren etter fullførte studier. Og fint å høre deg bruke ordet av-klerikalisering på en slik måte 🙂

 2. 2 Blix
  mars 24, 2009 ved 2:17 pm

  Gratulerer p. Arnfinn.

  Lykkønskninger også til prestestudent Ole Martin Stamnestrø (Dr. Teol)

 3. mars 24, 2009 ved 5:42 pm

  Flott og veldig spennende !

 4. mars 25, 2009 ved 8:43 am

  Takk for sist! Fint perspektiv i kommentaren din! Interesserte kan lese mer om nettverket her: http://teologinettverk.blogspot.com/


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: