24
Feb
09

officium: Tysdag, det allm. året, vike 7, Fork 3 (matutin)

”Alt har si faste tid… ei tid til å fødast, ei til å døy” (v 1-2)

Korleis har Forkynnaren med sin statiske ”ying og yang”-visdom og sitt sykliske syn på verda, fått plass i Bibelen – ei bok som fortel om ein dynamisk Gud som handlar i ei vekslande og framoverskridande historie?

Men slik er også Gud. Han har gjeve noko av æva til tida, han som i Kristus sjølv gjekk inn i tida og bar med seg æva. ”Tida” kviler i ei ”høgre tid”; det som hender, er ikkje berre tomme hendingar; det har ”si tid”. Difor kan og skal vi ta i mot akkurat det som no møter oss, sorg som glede. Fyrst når vi tek i mot det, kan vi be Gud om å endre det, om å gripe inn, om å sjå saka frå vår side. Fyrst Getsemane: -Ikkje som eg vil, men som du vil. Så Golgata: – Min Gud, min Gud, kvifor…?

For hendingane ikkje ein blind lagnad, eit hjul av liding, ein nådelaus rundgang. Gud er ein levande Gud, ein far for sine skapningar. Difor seier Forkynnaren: ”Tenk på din skapar i ungdoms år..” (12, 1).

Kva som enn hender, er du i hans tankar.

Reklame

2 Svar to “officium: Tysdag, det allm. året, vike 7, Fork 3 (matutin)”


 1. 1 Herman
  februar 24, 2009 ved 4:38 pm

  Så hvordan kan man da forestille seg et vesen som makter dette? Det var ikke et spørsmål til deg, frater Arnfinn, i den form at du det var meningen at du skulle svare direkte på det, men et spørsmål til alle som søker Gud og som vil vite hvem og hvordan han er… sikkert også du, frater Arnfinn.

  Hilsen Herman

 2. 2 Herman
  februar 24, 2009 ved 4:42 pm

  Irriterende nok går det ikke an å rette skrivefeil etter at innlegg er publisert, «i den form at du det var meningen» skal selvfølgelig være «i den form at det var meningen», altså stryke du. Men det er et spørsmål jeg tror ligger i alle som søker Gud og Hans vesen, som er umulig å forestille seg.

  Ha en lykkelig fetetirsdag -alle!

  Hilsen Herman


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: