25
Jan
09

carpe diem: Bergen i sol!

«Å Vestland, Vestland…» Ingen dårleg brøyta fortau med issvullar og skitten slaps her, nei :). Då eg drog gardinet frå i rommet mitt på Marias Minde i dag tidleg, var det klår og lett himmel og snart kom sola opp og lyste med sterkt Januar-ljos over grått berg og snøberr mark. Eit streif av vår, alt..

No sit eg rett bak St Paul krk, inne i byen; vart skyssa hit etter messa hos systrene. Ventar på at høgmessa her skal bli ferdig og reknar med å treffe ein del vener og kjende. Biskopen er her også idag; han er jo «korherre» og hans ordensbrør er prestar her i St Paul; denne helga har dei ein kalls-weekend for interesserte ungdomar.

I dag er det både sundag og den 25. januar og vi har feira «Apostelen Paulus» omvending». Han som på vegen til Damaskus fekk ei ny retning på livet: ut som apostel for nasjonane. Han som vart slått til jorda av Ljoset – Kristus, Ordet, han som er «ljos av ljos» (Nicenum)- og vart blinda, så han fekk eit nytt syn og eit nytt livsinnhald: «For meg er livet Kristus og døden ei vinning»! Han som lærte på kroppen det som er den kristne omvendinga si grunnrøynsle: «Min nåde er nok for deg, for mi kraft vert fullenda i di vanmakt»!

Vil vi stagnere? Bli «nest siste generasjons kristne» her i Noreg? Eller vågar vi å leve i den «apostoliske galskapen» som dreiv Paulus – og som gjorde at den kristne trua nådde heilt hit?

Reklame

2 Svar to “carpe diem: Bergen i sol!”


 1. 1 Herman
  januar 26, 2009 ved 5:01 am

  Ja, hadde Paulus forklart seg for, og forsøkt å omvende en psykiater i dag, ville han nok fått utskrevet en god del interessante piller og blitt tilbudt opphold på et hyggelig sted! Se Gud liksom?

  Hilsen Herman

 2. 2 Anita
  januar 27, 2009 ved 8:57 pm

  Vi må våge det – å leve som kristne – å våkne hver morgen med det samme håpet, om at jeg fortsatt er troende. Det er et mirakel og en herlig galskap santidig. Paulus levde ut galskapen radikalt, og han er en inspirasjon.
  Når det gjelder dagens psykiatere: Mange har misbrukt sin makt over andre, og det er opprørende, Paulus møtte maktmisbruket i den tiden han levde og hadde nok gjort det samme nå. Men budskapet har overlevd og lever og lyser fortsatt, for oss, Kirken også.


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: