24
Jan
09

carpe diem: Loddefjord revisited!

Litt av ein dag i Bergen, meir presist: i Loddefjord (der eg jobba som sokneprest i 13 ½ år…). Dei omtala venene i Bergen hadde oedna med fødselsdagsfeiring for gamle og nye kjenningar på Noregs vestside. Seminar om lovsong (hymnologi); med tre føredrag, tidebøn i kyrkja, pizza-pause, helserunde og triveleg ståk. Stas! Dessverre har eg ikkje manusa til Rune Larsen og Arve Brunvoll, men eg skal leggje ut mitt eige etterkvart.

I går vitja eg eit ungt ektepar som eg vigde for mange år sidan – og der er det alt eit barnebarn i vente; sonen på atten år er i ferd med å bli far! Då trengs det litt ekstra oppmuntring. Eg er imponert over heile familien!

Nokså seint lista eg meg inn på Marias Minde (der eg losjerer); men var på plass tidleg i dag i den vakre kyrkja, til den stille bøna, Laudes og messe. Fint å feire messe for systrene. Dei er sterke, disiplinerte og trufaste i bøna. Etter messa er det enkel frukost saman med dei i refektoriet. Trygg puritanisme; her er det ’ora et labora’ (be og arbeid’) som gjeld. Herrens slitarar.

I går var vêret lett, i dag låg det skodde og sludd-skyer langt ned i liene på Lyderhorn, Løvstakken, Laksevågfjellet og Ulrikken. Men det har halde seg opplett utover dagen og gatene i Bergen er stadg turre og snøfrie. Eg likar det.

Måtte gå meg eit slag i byen, utover Strandgaten og deromkring, for å lufte kropp og sjel og alle inntrykka frå før på dagen. Kjenner på meg sjølv at eg eigentleg er her for å preike og undervise. Ein bodskap.

Så hamna eg her på Café Opera, stadig uttadørs, fordi eg kan nå nettet her. Skrive og tenkje. Feiring på ”Sta Sunniva” studentheim seinare i kveld. Skal snike meg til ein dusj og ein miniblund før folket kjem.. No skymest det. Mild, bergensk januarskumring.

Reklame

4 Svar to “carpe diem: Loddefjord revisited!”


 1. 1 ephrussi
  januar 24, 2009 ved 5:08 pm

  Vil dere be for en småbarnsfar som har kreft. Han har nå fått komplikasjoner som kan være akutt livstruende.

 2. januar 24, 2009 ved 8:32 pm

  Ey!! Du skulle jo gi beskjed når du kom til Loddefjord igjen! 😛

 3. januar 25, 2009 ved 1:55 am

  Takk for sist. Svært bra foredrag!

 4. januar 25, 2009 ved 5:16 pm

  Lovar å be!

  Og neste gong eg skal til Loddefjord, lovar eg å gi eit vink; men treng kanskje ei påminning..

  Takk for positiv respons på føredrag, Kjetil! Eg skal prøve å få lagt det ut på bloggen…Kommenter gjerne.


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: