24
Okt
08

carpe diem: Hermon her!

Ny utferd, hit til Hermon i Hallingdal (det finst eit i meir bibelske landskap, også), til eit kristent fjellpensjonat langt opp i dalen frå Hol og Hovet, på vegen over til Aurland. Opp- og inn på platået på sørsida ragar Hallingsskarvet opp, skjønt vi ikkje kan sjå det akkurat herfrå.

Brun seinhaust, snø innover høgdene, eit langstrakt vatn i dalbotnen, stor furuskog. Fjellbygd.

Eg er her som seminarhaldar (ein av fleire) på den årlege studentkonferansen for ’Kristen Medisinerkrets’ (ekumenisk). 170 studentar + nokre lækjarar, medisinske lærarar og nokre talarar. Så fullt at det var venteliste! Eg dro oppover frå Oslo i grisotta i bil, saman med ein lækjar (Espen) og ein student (Rune). Det var mørkt lenge over Ringerike, langs Krøderen og oppetter dalen. Vi diskuterte, song og ba; mila susa avgarde. Gjennom rifter i dei myrke skyene såg vi innimellom glimt av dei store stjernebileta Orions belte og sverd glitre høgt over oss.

Så kjem det ljos på himmelen i aust og ettersom det spreier seg, ser vi dei blankskura bergveggane, dei skogkledde åsane og fjella, bleike gardvollar og bruntømra hus langt opp i liene, med gavlane vende ut mot dalen. Så kjem vi fram og høyer bibeltimen, halden av Egil Svartdal – som også kunne fortelje at han på eit vendepunkt i livet oppheld seg tretti dagar i eit Jesuitt-hus i Wales og gjekk gjennom den store, jesuittiske retretten, ”Exercitia Spiritualia” (Dei åndelege øvingane”).

Utanom seminarføredraga er det sjølsagt mykje samtale rundt borda, i gangar, tropper og tun. Det er kort og godt imponerande og inspirerande å sjå så mange og sterkt motiverte studentar mønstre kvarandre for åndeleg og menneskeleg opprusting!
Vi lever i ei tøff tid, ikkje minst for kristne som skal arbeide innan helsesektoren. Men det er også ei engasjerande og interessant tid, tenkjer eg når eg ser denne gjengen! Noko er på gang…

Eg returnerer til Oslo i morgon ut på dagen. Men vi bloggast meir før det.

Reklame

0 Svar to “carpe diem: Hermon her!”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: