21
Okt
08

officium: Tysdag, vike 1, Ester 3 og 4 (matutin)

”..med tanke på ei tid som denne…” (v.14)

Den kongelege embetsmannen Haman hadde lagt jødane for hat fordi Mordekai ikkje ville vise han stor nok ære. No planla Haman å utrydje jødane; eit verkeleg holocaust, med kongens aksept.

I denne situasjonen vert Ester sett på prøve: Vil ho våge seg inn til despot-kongen og be for folket sitt? Utan å vere innkalla, var det i så fall med livet til låns. Etter påtrykk frå sine skrekksslagne landsmenn, gjekk ho inn – for, sa dei ”kven veit om det ikkje er med tanke på ei tid som denne at du har fått dronningrang”.

Då skjøna Ester at livet hennar var ein del av Guds plan. Gud har gjeve menneska ein aktiv og fri vilje, årsaker og verknader går sin gang i verda. Men Gud har ikkje abdisert. Han grip inn, han har eit større perspektiv, hans ”forsyn” spelar ei rolle. Så lenge denne verda står, finst det også spelerom for Guds motkrefter. Men dersom vi ikkje bryt med Gud, kan vi ferdast i ”gjerningar som Gud føreåt har lagt ferdige” for oss (Efes 3, 10).

Oppdag kallet ditt, sjå planen, vit at Guds tankar alltid ligg i forkant! Ikkje for at du la vere å risikere noko – tvert om: Forankra i Gud, kan du møte despotar og gå inn i ukjent og utrygt land!

Kven veit? Kanskje var det med tanke på det du står oppe i no, at du skulle gå den vegen du gjekk?

off

Reklame

2 Svar to “officium: Tysdag, vike 1, Ester 3 og 4 (matutin)”


  1. 1 Ingvild
    oktober 22, 2008 ved 5:06 am

    Takk for påminningen! Utfordringen i å leve slik – å gå inn i det ukjente, utrygge – er at her og nå vet vi ikke slutten på historien, slik vi gjør det i Bibelfortellingene. Så det handler virkelig om tillit, først og fremst til Gud, men også til egne fornemmelser av hvor veien går.


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: