19
Okt
08

carpe diem: À Dieu, Kristiansand og «St Ansgar»!

Så var dagane i Kristiansand over. I dag har eg preika og gjort teneste ved den norske høgmessa her, klokka elleve. Kyrkja er altfor lita, som alle sundagar; fullt i skipet, fullt på galleriet, fullt under galleriet; born unge, vaksne, gamle; alle slags kolørar og nasjonalitetar, song og jubel – heile det katolske registeret. Etter kyrkjekaffien – med prat, kontakt, gjensynsglede, med sal av kristne bøker, av rosenkransar, krossar, bilete, kort og klosterproduserte kremar og såper frå Lunden og Tautra – var det ny messe. Denne gongen på vietnamesisk; igjen overfullt så messa blir overført på storskjerm til kyrkjelydsalen.

Det sydar og kokar her heile tida: Katekese (trusopplæring), bønesamlingar; inne frå kyrkja (i går) høyrer vi den stadige songen frå den vietnamesiske rosenkrans-resitasjonen. Bøn er i grunnen stikkordet og gjennomganstonen. I ettermiddag er det nye messe. Soknepresten, pater Catrein, har tidlegare i dag køyrt til Mandal og Lyngdal for å feire messe for dei truande der. Dagen blir lang.

Det er eit privilegium å vitje ein slik lokal ”Guds familie”! Utan tvil vil også denne kyrkjelyden bli stadig viktigare som vitne om Kristus og vegvisar for menneske som vil søke han i tida som kjem!

Toget går om ein times tid. Tenesta med Ordet, som preikebror, denne helga kan samanfattast i salmen etter lesinga i messa i dag:

”Sei mellom folka: Herren er konge.. himmelen skal gleda seg, jorda skal jubla!” (Sal 95,10-11)

No skal eg gå meg ein tur ned til sjøkanten; dra inn eit siste drag av Skagerak…

Reklame

0 Svar to “carpe diem: À Dieu, Kristiansand og «St Ansgar»!”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: