28
Sep
08

carpe diem: Ny blogg-look!

Hi folks! Som alle ser, prøver eg meg fram med litt anna style for bloggen; nokre har ynskt seg noko meir lesevenleg enn kvitt mot svart, så her er ein ny vri. NB: Biltetet bak overskrifta er utsnitt frå eit av måleria til far min (Kåre Haram). Det var dette eg hadde tigjengeleg på harddisken i dag, men seinare vil det skifte; nokre abstrakte (passar best her) og andre meir figurative…

Eg må då presentere min god ven, Dag Tofteng, www.tofteng.no, proff gitarist og også god på data; han har hjelpt meg med noko av det tekniske her. Så no sit eg på kjøkkenet til han og kona, Siri, etter messa i St Dominikus, der dei begge går trufast og også syng i ein liten schola (kor) under messene. Etter nettopp å ha feira rund fødselsdag , må eg berre seie: Nest etter Gud er vener den største av gåvene i livet! Deo gratias!

Reklame

16 Svar to “carpe diem: Ny blogg-look!”


 1. 1 Herman
  september 28, 2008 ved 3:15 pm

  Bra Look! Du har altså tenkt å variere bakgrunnen til overskriften? Svært innovativt. Hvis jeg skulle ønske meg noe som kommentarinnlegger, må det være at «comment»-knappen og de andre knappene under innleggene kunne være litt større, fordi de kan være vanskelige å treffe, i motsetning til det forrige designet. For å gi et innspill. Men fontene er kanskje vanskelige å regulere hos WordPress? Det vet ikke jeg noe om, men det vet sikkert du!

  Hilsen

 2. 2 wen
  september 28, 2008 ved 7:39 pm

  Nei, eg likte ikkje denne nye looken!
  Han er mykje vanskelegare å lesa. Den grå-fargen er utydeleg. Samalikna med den svarte er han kraftlaus. Eg vil ha tilbake den gamle!

  Gje heller tips til folk med dårleg syn om å auka skriftstorleik ved å trykka på ctrl og + / for mindre skrift, trykk ctrl og – , for å koma tilbake til startstorleik: trykk ctrl og 0 (null)
  Det kan du leggja ut på sida, så alle ser det!

  Eg har gledd meg over den svarte enkle sida, heilt ulik alle andre, kvar dag sidan oppstart – så sant eg har hatt tilgang til pc…. veldig fin design på den sida, med det oransje mot det svarte…lett å lesa når eg forstørrer skrifta litt på pc’en. Heilt super!
  Dette var bleikt….

 3. 3 wen
  september 28, 2008 ved 7:42 pm

  Så er det og det: dette nye er ikkje deg, bror Arnfinn!
  Pastell er ikkje din stil….

 4. 4 Mishka
  september 28, 2008 ved 7:45 pm

  Likte den gamle looken bedre. Beklager å si det. vanskeligere å lese, her også.

 5. 5 wen
  september 28, 2008 ved 7:45 pm

  Du har teke vekk comments frå sidemenyen. Den er jo kjekk å ha der for å sjå om det blir kommentert på «gamle» innlegg. Eg ynskjer han tilbake….

 6. 6 arneberge
  september 28, 2008 ved 8:29 pm

  Kvit tekst på svart bakgrunn har aldri vore min favoritt. Når eg til tross for dette har blitt lesar av bloggen, er det sjølvsagt fordi eg set stor pris på innhaldet!

 7. september 28, 2008 ved 8:40 pm

  Ja, dette var mange ulike røyster! Sjøl likar eg begge variantane! Med dette inviterer eg blogg-lesarar til å uttale seg. Eg er open for respons!
  Kom igjen!

 8. 8 Wenche Nygaard
  september 28, 2008 ved 10:29 pm

  Den nye stylen er bleik, syns jeg! Har aldri hatt problem med å lese hvitt på svart. Den forrige stylen var MYE stiligere. Spesiell – ikke noe «dusinvare» – særpreget, akkurat som du. Det er ingen skam å snu!
  Maggi

 9. 9 Salvador
  september 28, 2008 ved 10:52 pm

  Mye lettere å lese denne. Den svarte var veldig dyster + slitsom å lese.
  Men skriften kunne vært litt større på den nye. Velg en større font.

 10. 10 Herman
  september 29, 2008 ved 4:09 am

  Hei igjen!
  Når jeg leser disse innleggene, ser jeg at jeg ønsker meg en litt større skrift. En til to størrelser større. Svaksynte får kanskje problemer med å se bokstavene. Men samtidig vil de kanskje konkurrere med hovedteksten? En annen farge vil kunne løse det problemet. At hovedteksten også står over kommentarene er bra. Da slipper man å hoppe over til den forrige siden for å se hva man kommenterer. Men alt ialt synes jeg at det er et pent, ryddig og effektivt nytt design du har valgt.

  Hilsen

 11. 11 RA
  september 29, 2008 ved 2:53 pm

  Hei!
  Jeg likte bedre den gamle bloggen – den var ikke slik det går tretten på dusinet av. Dessuten var den bra å lese for svaksynte som av og til har problem med gjenskinn i hvit bakgrunn på skjermen. Men jeg likte bildet bak headingen på den nye – vakkert, selv i utsnitt. Men derimot igjen – det burde ha vært et bilde av «the black pater» også – kunne kanskje latt seg kombinere?
  Hilsen RA

 12. 12 Herman
  september 29, 2008 ved 5:19 pm

  Og du -kan det ikke stå Heim der det står Home?

  Hilsen

 13. 13 Ingvild
  september 30, 2008 ved 6:14 am

  Den gamle looken var helt klart mer særegen og stilig, men den var også vanskeligere å lese, synes jeg. Hva med å ha fetere font på den svarte bakgrunnen? Dere har sikkert prøvd det ene og det andre… det viktigste er jo innholdet, men for nye lesere kan looken gjøre utslaget for om de blir interessert. Lykke til med utprøvingen.

  Fonten på kommentarsiden slik den er nå er veldig liten… og skal det fortsatt være denne nye looken, forstår jeg ikke hvorfor skriften ikke kan være i svart. Skal du forlate det særegne til fordel for lesbarhet er det like greit å ta skrittet helt ut.

 14. 14 Irene
  oktober 1, 2008 ved 8:59 am

  Liker denne nye looken mye bedre! Den gamle var litt for kuuuul og det trenger du ikke fordi du og ditt anliggende er kul nok fra før. Hva størrelsen av teksten angår: det finnes en liten «knapp» nede på høyre siden av skjermen, der står det 100%. Den kan man klikke på og forandre hvis man ser dårlig.
  Takk for at du finnes, Arnfinn, men takken skal vel ikke rettes til deg …

 15. 15 Mishka
  oktober 2, 2008 ved 3:48 am

  trykk på «Ctrl (og)+) så vil teksten bli større

 16. 16 Ingvild
  oktober 2, 2008 ved 6:30 pm

  Takk for tips om større skrift – de hjalp ikke, men jeg fant en annen funksjon på min Mac som løste problemet likevel. Godt.


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: