23
Sep
08

carpe diem…

MARIAHOLM

Er Oslo katolske bispedømes (OKB) konferanse- og leirstad, i Spydeberg, på vestsida av Øyern, som eigentleg er ei stor utviding av Glomma på veg mot sin os i Fredrikstad. Her på Mariaholm er eg no, på det årlege prestemøtet for bispedømet. Her er det både ’vanlege’ kyrkjelydsprestar (’sekular-prestar’, så kalla fordi dei ikkje er i kloster- eller ordenslivet, men ’i verda’, ’sæculum’ ) og prestar som tilhøyrer kloster- og ordenslivet. Sjølsagt er biskopen, biskop Bernt (Eidsvig) med. Eg skal fortelje litt meir etterkvart.

I alle fall kom eg hit i går kveld – etter retur frå Stavanger fredag kveld, I helga var det ein del stasj i samband med ein fødselsdag for meg sjølv denne vika. Vener av meg hadde lagt opp til feiring med semibar på klosteret og ein liten fest laurdagskvelden. Til seminaret var det påmeldt 50-60 personar og dei fekk høyre føredrag av professor Asbjørn Aarnes (om diktaren Olav Nygards poesi), av sr. Anne Bente Hadland OP (Om katolsk sosial-lære), av professor Liv Bliksrud (om Sigrid Undsets polemikk mot ”rasehygiene”). Som siste føredragshaldar var eg sjølv beordra. Eg legg ut teksten her på bloggen snart.

Det heile var ”fole kjekt” som det heiter på sunnmørsk! Takk til initiativtakarar og vener. I love you!

No har vi nettopp sunge vesper i kapellet her på Mariaholm. Ein solfylt septemberdag går inn inn skuggane. Eg sit på rommet mitt med utsyn over innsjøen; den stille vassflata rett nedanfor; skog og opne jorder, endå opplyste av kveldsola på den andre sida. Trøgstad. Trygt og austfoldsk. Eit sabbats-landskap.

Så alt dette er forklåringa på kvifor bloggen blir meir sporadisk – heilt til torsdag ettermiddag. Då er eg tilbake i byen. Om Gud vil.


0 Responses to “carpe diem…”  1. Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: