30
Aug
08

officium…

Laurdag, vike 1, Jeremia 7 (matutin)

”Men dette bodet var det eg gav dei: ’Høyr på det eg seier, så vil eg vera dykkar Gud” (v. 23)

I heile Det gamle testamentet, ikkje minst hos profetane, handlar tilhøvet mellom Gud og mennesket, mellom Gud og den truande, om å høyre Guds tale.  Ja, sjølve Israels Credo (trusvedkjenning) seier dette: ’Høyr, Israel! Herren er vår Gud, Herren er éin!” (5 Mos 6,4 )

Å høyre er å lyde (’lytte’). Å høyre er å legge nøye merke til. Å høyre er å meditere og grunne på det dei orda Herren talar.  Å høyre er å late heile livet sitt verte ransaka og opplyst av Gud. Å høyre er å vere fullstendig open, å ta inn over seg Guds kall frå ende til annan. Frå no av er det dette du skal.

Du høyrer med heile deg – som tigeren som med sitrande musklar samlar alle sansar og heile den sterke kroppen til det avgjerande spranget.

Fram og tilbake, pruting og utprøving, nøling og skepsis, slik menneske ofte stiller seg til Gud i dag – det har kanskje si tid, som alt har ”si tid”. Men så: Så må du ville.  Gud i vald.

Reklame

3 Svar to “officium…”


 1. 1 w
  august 30, 2008 ved 11:48 pm

  Kva har du å seia til Marit Arnstad som vart intervjua i Dag og Tid i dag? Ein konkret representant for statskyrkjefolket….
  Du har vore inne på dette før, men….

 2. 2 Ingvild
  august 31, 2008 ved 1:18 am

  Takk! For tydelig tale både her og de andre dagene. Temaer som utfordrer. «Frå no av er det dette du skal – våge spranget. Ville…»
  Ord til meg i natten.

 3. 3 Herman
  august 31, 2008 ved 8:03 am

  Oljeselskapet ESSO reklamerer for seg selv med slagordet (en) «tiger på tanken». Det italienske oljeselskapet Agip møtte dette slagordet slik: «Bruk Agip- og unngå hår i bensinen!».

  Det å høre Herrens tale kan være tungt for mange. Mange spør seg: finnes Gud? Og hvis han finnes, hvordan kan man høre ham? Hvis alle mennesker kunne høre Guds røst ville jo problemet vært løst. Da hadde han uomtvistelig eksistert -for alle!

  Men Gud går sine egne veier… Vi ser Ham ikke nå, men snart skal vi se Ham. Som Han er.

  Jeg håper mange som grunner på sitt kall, eller om de har noe kall, fikk lese teksten du skrev nå.

  Hilsen


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: