22
Mai
08

carpe diem…

BLOGG NEWS PÅ «CORPUS CHRISTI»

stundom klikkar eg på ein av dei bloggane som dukkar opp blogg-dashbordet. Ettersom nesten alt viktig i vår tid startar i USA (I’m serious!) – og trass at eg stadig sjølv kjem til skrive tekstane på min eigen blogg – limer eg inn nedanfor-ståande kommentar i dag. I dag, på Corpus Christi («Kristi lekams fest») er det forresten ein stor sakramentprosesjon gjennom Roma, leia av pave Bendedikt. Prosesjonen går ut frå Santa Maria Maggiore, like opp i gata her. Tanken var å vandre med. Kristus er jo Ordet, Logos, som vart kjøt… WebLogos, kunne vi seie; han er det store Mønsteret i «verds-veven», den store Meininga, det avgjerande Ordet! Han har skapt oss som «kommuniserande» menneske. Han vandrar gjennom våre byar, våre samfunn, våre ord…. Så difor:

«Zoom ahead to today and I’ve realized how wrong I was. Blogging has become a major avenue for everyday people to make social commentary with an ease that had been unheard of. Because just about anybody who cares enough can do it, blogging has become the central mouthpiece for our generation. But beyond that, the fact that we are all connected through the Internet makes the blogging generation hugely influential, allowing people to come together around a voice they agree with through networking. This collective quality of blogging has shown to be a major influence during this historic election» [presidentvalet i USA; min merknad].


4 Responses to “carpe diem…”


 1. 1 Blix
  mai 23, 2008 ved 9:07 pm

  Hvordan blir det med kommunionsbenker i Norge ? Jeg ser av bildematerialet fra CORPUS CHRISTI , at paven benytter seg av slike knelebenker under kommunionen. Dette er jo logisk, all den tid paven skriver at; det riktige er å motta kommunionen knelende, og i munnen. Håndkommunion blev heller ikke antatt under det annet Vaticanconsil…, ifølge vår nåværende pave.

 2. mai 25, 2008 ved 4:50 pm

  Det er eit interessant spørsmål, som eg ikkje er den rette til å svare på. Eg synst det er fint å ta imot kommunionen både knelande og ståande – så lenge det skjer respektfullt. Eg trur det er den liturgiske respekten paven ynskjer å gjenreise; respekten for at det faktisk er «Sanctissimum»; Kristi kropp og blod; GUD sjølv..

  Reint konkret kunne du kanskje sende spørsmålet til biskopen. Og kanskje eg kan ha det in mente på eit prestemøte…

 3. mai 25, 2008 ved 4:53 pm

  «Respekt» er sjølsagt eit altfor veikt ord, men du forstår. Det er eit praktisk ord. «Age», som det heiter på nynorsk («awe» på engelsk) er, teologisk/åndeleg sett betre..

 4. 4 Blix
  mai 25, 2008 ved 6:57 pm

  Jeg veldig enig i dette med «respekt» for eukarisien. Som født katolikk får jeg mer og mer åndelig forståelse av dette sakramentet, og jeg er også blitt mere interessert i de bakenforliggende teologiske forklaringer av kommunionen.

  Jeg har også mye respekt for vår nye biskop, og jeg vet at han er neddynget i mange viktige oppgaver, så jeg vil ikke plage ham med mitt anliggende i denne saken. Jeg vet også at vår biskop er en oppegående mann, og følger med i tiden, slik at han helt sikkert er smertelig klar over denne problemstillingen allerede,,,


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: