12
Mar
08

Carpe diem…Påskereise for fr Arnfinn 13/3 – 1/4.

BLOGG OG PATER I REISEMODUS EI STUND!

I morgon tidleg set eg meg på toget (!) til München, så natt-toget derfrå til Køpenhamn og fredag dagtog til Oslo. Der skal eg feire Den stille vika og Påske (som ikkje er det same!) i mitt eigentlege kloster; St Dominikus! Det blir fint – men arbeidsamt, særleg ettersom eg er kantor og skal syngje mykje i heile høgtida :)! Det er hovudgrunnen til at eg må reise heim eit par viker. Men det blir òg fint å sjå att mine medbrør og-systre, og vener!

Både reisa og høgtida kan gjere bloggen litt meir uregelmessig, men eg prøvar å henge på. Det går alltid eit tog, og det finst alltid eit nett – men dessverre er dei ikkje alltid på same plass! Fylg med, likvel! Eg forlet eit Roma som har vore kjøleg, regnfullt og til og med vindfullt dei siste dagane (heilt OK for meg), men i morgon skin han av så eg reiser nok fram «gjennom strålefryd» – som Bjørnson syng. Igår veld var eg på Det svenske Kollegiet; bustad og heim for både svenske og norske seminaristar (katolske prestestudentar) i Roma. Dei to norske er diakonvigde alt og skal prestevigjast i Oslo i sommar – og ta til å arbeide i Oslo Katolske Bispedøme. Det blir bra! Dei ville gjerne lære litt meir om liturgisk song – som diakonar og prestar skal dei t d kunne å syngje Evangeliet i messa – så vi hadde ein øvingsrunde med det.

Elles les og skriv eg. Vegleiaren min, p Richard Taylor, er ein svært klok og dugande teolog og tenkjar; det faglege er heilt integrert i hans liv som menneske og prest. Eg fylgjer eit kurs om Teologi og Poesi, ved den irske teologen, dominikanaren og diktaren p Paul Murray. For tida arbeider han/vi med katolske diktarar som G M Hopkins og T S Eliot (høyrt om dei?). Svært aktuelt for meg som arbeider med Newman og Romantikken. Meir om alt dette. God willing.

På gjenblogg!


2 Responses to “Carpe diem…Påskereise for fr Arnfinn 13/3 – 1/4.”


  1. 1 Jorsalfar
    mars 13, 2008 ved 10:39 pm

    God tur gjennom Europa, Romafarer!
    Velkommen tilbake til gamlelandet!

  2. mars 15, 2008 ved 9:46 pm

    Takk for det! Skjønt det er gjerne Roma og landet rundt som er «gamlelandet».. 🙂


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: