17
Feb
08

carpe diem…fr Arnfinn – i Roma!

Sundag kl 1200

Sol, men kaldt i Roma; ideelt for meg som liker det svale. Feira messe i klosteret i dag kl 0800; kyrkja er utan oppvarming (typisk!), så brørne hadde pakka på seg gensrar og skjerf under og over kutter og messeklær ☺ Skal ikkje mykje til før dei hutrar her i syden…

Tar nok litt tid til før eg får nettet til å funke på cella (jobbar med saka), samt litt trubbel med å kome inn på bloggen. No sit eg utanfor ein kafé ved Tibern (rett ved Engleborga der ein brua går over mot Vatikanet, nedst i Victor Emmanuel-corsoen (gata), tjue minutts marsj frå Angelicum, der eg altså bur. Sit i skuggen, inst i kroken her, og har det storveges. Kaféen opnar fyrst ut på dagen. Men Gud let sitt internett stråle over fattige og rike og også over tiggarmunkar….

Litt uregelmessig blogg endå ei stund. Vonar det kjem i rute!
Pax Romana!

Reklame

8 Svar to “carpe diem…fr Arnfinn – i Roma!”


 1. februar 17, 2008 ved 3:52 pm

  Godt å høre at du er kommet vel fram! Jeg er litt teknisk interessert; hvilken PC har du? Det må jo være en som har en hendig størrelse og som derfor er grei å ha med seg? Pluss at den også må ha et følsomt nettverkskort som gjør at du får koblet deg til ubeskyttede nettverk.
  Håper ellers at du sender daglige rapporter ut på nettet! Bloggen din leses hver dag.

 2. februar 17, 2008 ved 3:56 pm

  Eg har Macbook – som er passe stor til å ha i sekken/veska for ein reisande preikebror. Og så sant det er råd, tek eg inn nett i nærleiken. Treng ikkje så mykje «sikring», satsar på tillit. (Nett-)livet er ein risiko..

 3. februar 17, 2008 ved 3:58 pm

  Den hl Kristioffer (Christo-foros; Kristus-beraren) er vernhelgen/forbedar for all slags kommunikasjon, også på nettet. 🙂

 4. 4 K
  februar 17, 2008 ved 7:12 pm

  Jeg ser for meg hvor du sitter. Tenkte at du kom til å jogge langs Tiberen.
  Så på yr.no at du får det ennå kaldere og litt regn i slutten av uken.
  I alle fall ha det godt i Roma, den vidunderlige by, både du og Mac II.

 5. 5 Herman
  februar 17, 2008 ved 9:01 pm

  Heisann! Visste ikke at St. Kristoffer var vernehelgen for kommunikasjon! Jeg trodde han i hovedsak var forbeder for de reisende. Ellers er det vel St. Isidore av Sevilla som er vernehelgen for datamaskiner og internett spesifikt? Det har jeg i hvertfall lest i en amerikansk base over helgener.

  Håper du får en fin fastetid også fremover, helt til påsken. Vet du forresten om det finnes noen «Vatikanske» engelskspråklige nettaviser? Det ville vært interessant.

  Hilsen Herman

 6. 6 M
  februar 17, 2008 ved 9:43 pm

  Herlig måte du beskriver deg og situasjonen din på.
  Nå er ikke bildet av en mann som sitter utenfor en stengt internettkafe med sin bærbare data, klar for blogging, det jeg forbinder med en munk. Trodde dere skulle være inne i mørke, dystre klosterkjellere, vindrikkende og fordypet i en gammel bok.

 7. 7 K
  februar 18, 2008 ved 9:10 am

  Hei
  Du må huske på at brødrene dine som kler seg godt under kutter og messeklær ikke har for vane å bede i isvann på Haukeli!!!!!!!

 8. februar 18, 2008 ved 11:31 am

  Herman; skal sjekke det med st Kristoffers «instruks», om han også tar seg av forbøna for det som har med nett-kommunikasjon eller om det er den heilage Isidors domene åleine. Mine bøner blir nok rett «sortert» i himlen… 🙂

  Og M; vi dominikanarar kan gå ut av klosteret, både fordi vi er tiggarmunkar og fordi vi er predikantar på eksterne oppdrag (ordenen heiter eigtl: Preikebrørne sin Orden, Ordo fratrum Praedicatorum/OP)

  Vi sit mykje bøygde over bøker, ja, men helst på vår eiga celle -som er ljos og kvit! – og vin er det litt av i sydlege land, men svært kjip og dårleg. 🙂 Heilt OK! I dag er kaféen open, så eg er innadørs..


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: