22
Jan
08

officium…

Tysdag, vike 2, sal 65 (laudes)

”Markene er kledde med sauer og dalane sveipte i korn. Det lyder glederop og song” (v 14)

Typisk bibelsk er den margfulle og beintframe gleda over dei materielle godane som Gud velsignar landet og menneska med. Her er det ikkje snakk om private luksusgodar, men om at Gud velsignar landet så det kjem til sin rett. Gud kler jorda med ulltjukke sauer, sveiper henne med gulnande korn. Menneska, dyra og jorda høyrer saman. Guds overflod og godhug som eit romsleg plagg rundt oss alle!

Fordi vi opnar oss mot han i lovprising og takk: ”Gud, det er rett at vi lovsyng deg på Sion og held våre lovnader til deg” (v 2). Når mennesket stengjer seg for Gud, syrgjer og skrantar jorda. Når mennesket ”lyfter hjartet til Herren”, opnar Guds store smil seg i alt som er til. Naturen og skaparverket si ”helse” er i høg grad avhengig av- og påverka av mennesket sin åndelege, sjelelege og moralske gehalt. Alt som er til, er ein stor vev. Guds vev.

Det opne mennesket som erkjenner at det er ein skapning, at det mottek heile livet sitt frå Gud, han som ”skaper jubel frå aust til vest” (v 9), det kan vandre over markene og gjennom dalane og gjennom livet – og høyr: ”Det lyder glederop og song”!

Reklame

1 Tilbakemelding to “officium…”


  1. januar 23, 2008 ved 9:21 am

    Er en dag for sent ute, men da jeg leste det du skrev – kom disse linjene i tankene mine: O Lord my God! When I in awasome wonder consider all the works Thy hand have made, I see the stars, I hear the rolling thunder, Thy power through out the universe displayed, Then sings my soul, my Saviour God to thee; How great Thou art-

    Takk skalm du ha Arnfinn. Flott når tankene og sjelen løftes.


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


kategoriar


%d bloggarar likar dette: